Обработка на коса с Photoshop

Обработката на косата с Photoshop е един от най-честите начини за подобряване на качеството на снимки на хора, особено при професионална фотография. В този блог ще ви покажем някои от основните техники за обработка на косата, които можете да използвате в Photoshop.

Използвайте инструмента “Liquify” – това е един от най-мощните инструменти в Photoshop, който ви позволява да редактирате формата и обема на косата. Можете да използвате “Forward Warp Tool” за да промените формата на косата, “Pucker Tool” за да стесните косата и “Bloat Tool” за да я разширите.

Коригирайте цвета на косата – използвайте “Selective Color” или “Color Balance” за да промените тоновете на косата. Това ви позволява да коригирате нюансите на косата, без да променяте общия цвят на изображението.

Използвайте “Clone Stamp” – този инструмент ви позволява да копирате и замествате части от косата, които изглеждат неестествено или повредени. Например, ако има единични коси, които са извадени или са нарушени, можете да ги поправите с “Clone Stamp” инструмента.