Модна фотография. Каталожна фотография. Модел позиращ в студио. Продуктова фотография мода. Студийна фотография дрехи. Рекламна фотография на дрехи.

Обработка на кадър от каталожна фотография

След заснемането, кадрите преминават през базова цветова обработка и балансиране на експонацията в Lightroom. Последвана от кроп, невилация и последни завършителни цветови настройки в Photoshop.
Корекцията на кожата е често изисквана, която допринася за по-професионален вид на изображението.
Гонейки съвършен краен резултат е необходимо да се обърне внимане на косата.
При обработката се премахнат излишните косъмчета и косата се уплътнява на нужните места.

Модна фотография. Каталожна фотография. Модел позиращ в студио. Продуктова фотография мода. Студийна фотография дрехи. Рекламна фотография на дрехи.

Допълнителни корекции

За звършен вид на визията е необходимо да се изгладят нежеланите гънките на дрехата.
Корекции във физическата форма на модела спрямо желаните резулати, за да се подобри или подчертае силуета на модела.
Корекции на временни кожни проблеми, белези или други несъвършенства.
Ако хартиеният фон не достига, като дължината или широчина, той се запълва на местата на които е необходимо за да обхваща всичко зад модела.

Как се обработва модната фотография?

При модната/каталожна фотография се балансира експонацията на светлите и тъмни части в изображението. Коригира се коса, лице както и гънки по дрехите. Избягва се промяната на цветовете. Обработката трябва да представя реалистично заснетия артикул.

Как се обработва коса?

Косата е едно от задължителните неща което се коригира в модната фотография. Използва се Adobe Photoshop, инструмент Clone stamp tool както и инструмент Spot healing brush.

Как се обработва лице?

Варянтите за обработка на лице са различни благодарение на Adobe Photoshop. Най-често използвани методи са “Frequency separation” и “Dodge and Burn”.

Към услугата