продуктова фотография. продуктова фотосесия. нужна ли е продуктовата фотография.

Какво е продуктова фотография?

Продуктовата фотография е заснемане на даден продукт с цел неговото представяне. Този тип фотография ни заобикаля ежедневно. При продуктовото заснемане идеята е визуалното влиание над аудитория купувачи. Трудно е да се прояви креативност в кадрите именно заради силното разпространение на продуктовата фотография за всеки вид артикул на свободния пазар. Продуктите често биват заснемани индивидуално с подходящ фон или декор, който да не разсейва погледа на зрителя, а да го приковава върху дадения артикул.

продуктова фотография. продуктова фотосесия. нужна ли е продуктовата фотография.

Защо продуктовата фотография е важна?

В маркетинговият свят продуктовата фотография играе голяма роля. Нейната същност е да привлича вниманието на потребителите. Поради това тя се използва във всички платформи за представяне на продукти, като E-commerce магазини, уебсайтове и социални мрежи. Доброто визуално представяне на артикулите помага на бъдещите купувачи да добият ясна представа за избрания от тях продукт.

продуктова фотография. продуктова фотосесия. нужна ли е продуктовата фотография.

Заснемане на продуктова фотография

Продуктовата фотография може да се заснеме в студио или на локация в реална обстановка.

  • При заснемането в студио най-честият подход е да се избере декор или хартиен фон, както е подходящ за представянето на продукта модел.
  • Снимките на локация, показват продуктите в естетическа реална среда, природа или градски условия. При заснемането на открито са необходими фон и модел подчертаващи характеристиките на продукта. Кадрите могат да бъдат разнообразни и доста по-живи от тези създадени в студио.