фотографски блог. дестинации в българия за снимки.

5 интересни фотографски дестинации в България

България е сред най-красивите за заснемане страни. Изпълнена е с безброй райски кътчета, където да уловите перфектния кадър. В този блок ще Ви представим няколко невероятни локации за фотография.

Пещерата Проходна. Фотография

Пещерата „ Проходна”

Едно от най-популярните и леснодостъпни места за туризъм в страната е Пещерата „Проходна”.  Тя се намира на 2км. От с.Карлуково София.  Пещерата е естествен скален мост достигащ дължина от 262м, има два входа – голям и малък.

Феноменът в тази пещера се нарича „Очите на Господ” или „Божийте очи’ представлява „окна” във формата на бадем, много наподобяваща очи. При валеж се получава визуалната илюзия сякаш „Божийте очи” плачат.

Люлката на любовта фотография. Фотосесия на Люлката на любовта.

Люлката на любовта

Ще я откриете по пътя от Велико Търново към Арбанаси. Тя е популярна дестинация за доста инфлуенсъри и фотографии заради красивата си панорамна гледка. Тя е подходяща локация за портретни и панорамни пейзажни снимки.
Снимки предоставени от Photomomentsinlife by Silviya Petrova.

лавандулови полета фотография

Лавандулови полета

Те се намират край подпланинския път, в Шумен, Силистра, Пазарджик и Добрич.  Те са едни от обещаващите добри кадри места. Гъстотата на цветовете и на поглед безкрайната им площ позволява заснемането на прекрасни пейзажи или портретни фотосесии.
Ще видите част от фотосесията на Красимир Матаров създадена за “24 Часа”.

Скалите в Тюленово снимки. Скалите в Тюленово фотография

Скалите в Тюленово

За любителите на морските пейзажи скалите край Тюленово са интересна дестинация. Тук фотографите могат да покажат емоциите на морето, красотата на естествената природа или да заснемат портрет с морска тематика.

Завоят на язовир Кърджали фотография

Подковата – Завоят на язовир Кърджали

Река Арда край град Кърджали в Родопите е сред спиращите дъха места. Известно като „Подковата” мястото е посещавана за заснемане дестинация.  Предпочитаното време от денонощието за заснемане на това красиво природно явление е късните часове от следобеда преди залез.
Снимка от Александър Димитров.